Kuruluş Yılımızla İlgili Açıklama
Arkadaşlar sağlam bir duyum aldım ve paylaşmak istedim.
Hepinizin bildiği gibi Sivasspor'un kuruluş tarihini 1967 olarak biliyorduk. Ama çoğu kimse aslında kuruluş tarihimizin daha önce olduğunu söylüyordu.
Benim aldığım duyumlara göre resmi belgelerle de bu kanıtlanmış ve kuruluş tarihimizin değişmesi an meselesi.
Tarih olarak kuruluşumuz 1932 olabilir.
Yukarıda altı çizili olan yerler sitemizde geçen sene BİR ÜYEMİZ tarafından açılan bir başlıkta yayınlanmıştı.Tabiki sitemizde çakal ve kurnaz insanlar var.Abi araştırma yapacakmısın diye bana mesajlar attılar.Tabiki binlerce ve hatta bazen diyorum milyonlarca insanın takip ettiği bu sitede derin bir konu,derin bir başlık açılacak ve araştırma yapmayacağım-yapmayacağız.Hadi ordan diyorum mecazi anlamda.
Aldığım eğitime göre ve duyuma göre Sivasspor'un KURULUŞ YILI 1967'dir.Ve bu durum resmi gazetelerde yayınlanmıştır.Ayrıca 1967 yılından önce bir oluşum olduğunu fotoğraflarla beraber sizlere paylaşmıştım.Ancak vurguladım.Bir faaliyet yapmadan(buna resmi adım diyelim) zamanla oluşum kapanmıştır.Bu oluşumun adına,evet SİVASSPOR deniliyordu.
T.C.'NDE iş evraklara bakar.Ama resmi evraklara.Ancak fotoğraflara ve o dönem yaşayana(şahit olursa) danışılarak tarih mahkemede değiştirilebilir.Soyadı ve isim değişikliği gibi çok kolay bir durum bu.Ancak aldığım duyuma göre,bu sıradan oluşuma kuruluş aşamasında hiç bakılmamış ve Sivasspor kulübü 3 resmi kulübün birleşmesiyle kurulmuştur.Kuruluş hikayemizde bu belirtilmektedir.Ve kuruluş tarihimizle ilgili bu tür gündem oluşturulmayacaktır.
Tüm üyelerimize iyi forumlar.Konu istek üzerine insanları(üyeleri) kırmamak için açılmıştır.Üyelerimiz aldığı duyumları net açıklarsa(isim,yer,zaman,mekan v.s.) kendilerine inanan harbi insanlar olur.
Kulübün İst. ek binasındaydım.
IRMAK KENARINDA OLSANIZ BİLE,SUYU İSRAF ETMEYİNİZ. (Hz. Muhammed)