Bu sezon ilk maçına önceki gün Bursa karşısında çıkan Korcan Çelikay, açıklamalarda bulundu.
Bu sezon ilk maçına önceki gün Bursa karşısında çıkan Korcan Çelikay, FANATİK'e özel açıklamalar yaptı.
“Bir sabah kapında polisleri görüyorsun, sorgusuz sualsiz götürülüyorsun. Aylarca içeride duruyorsun. Sonra serbest kalıyorsun ama iftiraların hesabını soramıyorsun. Ancak her şeye rağmen tekrar formama kavuşmak mutluluk verici” 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasında ilk tutuklanan isimlerindendi. 5 ay Metris Cezaevi’nde kaldı. Tutuksuz yargılanmasına karar verildikten sonra takımı Sivasspor’la tekrar idmanlara başladı. Haftalardır hocası Rıza Çalımbay’dan şans bekledi ve önceki gün Bursaspor karşısında formasına kavuştu: Korcan Çelikay...
Bu sezon ilk kez ligde oynayan 25 yaşındaki kaleci, uzun süren sessizliğini FANATİK için bozdu. Zor günler yaşadığını belirten başarılı file bekçisi, “Bir sabah kapında polisleri görüyorsun, sorgusuz sualsiz alınıp götürülüyorsun. Üç gün sonra tutuklanıyorsun, aylarca içeride duruyorsun. Sonra serbest kalıyorsun. Atılan iftiraların, yalanların, aleyhindeki iddiaların hesabını soramıyorsun. Bu süreç benim için çok zor geçti. Buradan güçlenerek çıktım. Bursaspor maçı, benim için doğum günü gibi bir olaydı” dedi.
‘Her takımı yeneriz’
“İlk günden beri bana destek olan Sivasspor camiasının önüne çıkmak heyecanlandırdı” diyen Korcan, “Dürüstlüğüme her zaman inandılar. Bu süreçte hayata tutunmak adına en büyük destekçim Sivasspor camiası oldu. Bursaspor maçına gelirsek, iyi oyunumuz skora yansıyınca, bu bizi daha çok mutlu etti. Buralara gelmek adına çok çalıştım. Yaşadığım zorluklar beni yıldırmadı. En büyük şansım tabii ki, hocam Rıza Çalımbay ve takım arkadaşlarım. Geçen yıl Süper Lig’de oynamaya başlamıştım ve kendime A Milli Takımı hedef koymuştum. Bu süreç beni yıldırmadı, üstelik ateşledi. Milli takım hedefimi hâlâ sürdürüyorum. Futbolseverler, bundan sonra daha çok çalışan, formasına tutku ile bağlı bir Korcan görecek. Sivasspor olarak her takımı yenecek güçteyiz. Bunu Bursaspor karşısında gösterdik. Çünkü ayakları yere basan bir takımız. Benim ve takımımın yaşadığı bu zorlu süreçte bile ayakta kalıp, Play-Off şansını yakaladıysak, demek ki bu olaylar yaşanmasaydı, daha iyi yerlerde olabilirdik” açıklamasında bulundu.