vicdanın sızladı mı?”
Bugün 4 Eylül’de maç var haberiniz olsun!
Sivasspor hakikaten yoğun bir maç trafiği içerisine girdi. İki gün önce kupa maçı oynadı,bugün lig maçına çıkacak,Çarşamba yeniden kupa maçı,sonra Pazar günü Mersin’le lig maçı.
Allah kolaylık versin,sakatlık vermesin. Sivasspor bugünkü ve büyük ihtimallede Çarşamba günkü 1461 Trabzon maçına mevcut kadrosuyla çıkacak. Transfer yapılsa bile en azından bu iki maçta oynamaları beklenmiyor.
Sivasspor taraftarı iki gündür oldukça öfkeli! Öfkenin birinci nedeni,Sivasspor’un 1461 Trabzon takımıyla berabere kalması ve Başkan Mecnun Otyakmaz’a yapılan sözlü saldırı,ikinciside bugünkü maça Kuddusi Müftüoğlu’nun atanması. Sivasspor’un 1461 Trabzon’la 1-1 kalmasının.özelliklede oynadığı kötü futbolun mazereti olamaz! Bunun savunulacak hiçbir tarafı yok. Tabi aynı şekilde Başkan Mecnun Otyakmaz’a yapılan çirkin sözlü saldırının da öyle. Ben buradan gerçek Yiğidolara,daha doğrusu bu iki konuda üzülenlere şunu söylemek istiyorum. Eğer gerçekten Sivasspor’u ve onun Başkanı Mecnun Otyakmaz’ı seviyorsanız bugünkü maça gelirsiniz,önce Başkan Mecnun Otyakmaz’a sevgi gösterisinde bulunup desteğinizi gösterirsiniz,arkasındanda maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu’na medeni şekilde(yapılacak tezahüratlarla) tepki göstermek en akılcı yoldur.Son iki gündür sosyal medyada gerek 1461 Trabzon maçında Başkana yapılanlara,gerekse hakem Kuddusi Müftüoğlu’na çok büyük tepki var. Bunu sanaldan gerçeğe dönüştürmenin tek yolu maça gitmektir. Ama şunuda itiraf edeyim,ben Sivas’dan böyle bir tepkinin çıkacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü geçmiştede benzer konularda ne yazıkki Sivaslı hep sınıfta kaldı. Sanal ortamda bağırır-çağırır ama yapması gerekeni hiçbir zaman yapmaz,yapamaz!
EN BÜYÜK RAKİP KUDDUSİ!
Sivasspor’un bugün ligin ikinci yarısının ilk maçında karşılaşacağı Gaziantep maçında ne yazıkki Kuddusi Müftüoğlu düdük çalacak. TBMM’ye hakkında soru önergesi verilecek kadar Sivasspor’un canını yakan Müftüoğlu,en son geçen sezon 2-1 Trabzon lehine biten maçta görev yapmıştı. O maçta tamamen Bordo-Mavi formayı giyen bu hakeme Sivas’dan fazla Sivaslı olmayanlar tepki göstermişti. Ömer Üründül,Erman Toroğlu ve Cem Papila gibi isimler bu hakemin düdüğünü asması gerektiğini,skandal bir yönetim gösterdiğini belirtmişlerdi. Sözkonusu maçta,Volkan Şen Sivassporlu genç futbolcu Kağan’a tekme atmış,ama he gariptir yaralamaya yönelik tekmeye Kuddusi sarı kart göstererek niyetini açıkca ortaya koymuştu.Bu yazdıklarımı Müftüoğlu’nun bir şekilde okuyacağını biliyor ve ona sadece şunu soruyorum: “Kuddusi Müftüoğlu,geçen sezonki Trabzon maçının akşamı başını yastığa koyduğun zaman vicdanın sızladı mı?”
Adullah Yiğit/Hürdoğan
|