Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, devre arası renklerine kattıkları Arkadiusz Piech hakkında beklenmedik bir gaf yaptı. Trabzonspor karşılaşmasında Polonyalı forvete forma şansı verilmemesi nedeniyle, kırmızı-beyazlı taraftarlar tarafından büyük tepkisini toplayan Çalımbay, Piech'in ne zaman seyredileceğinin sorulması üzerine; “Bende merak ediyorum ne zaman seyredeceğimizi” dedi.
Ligde son haftalarda iyi bir çıkış trendi yakalamalarına rağmen, her fırsatta transfer çalışmaları ile ilgili dert yanan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son olarak Polonyalı forvet oyuncusu Arkadiusz Piech hakkında beklenmedik bir gaf yaptı.
Yiğidoların Polonya Ligi takımlarından Ruch Chorzow'dan 3 buçuk yıllığına renklerine kattığı Piech'in tam anlamıyla hazır olduğunu söylemesine rağmen, teknik heyet tarafından forma şansı verilmemesi spor kamuoyunda çeşitli spekülasyonların yaşanmasına neden oldu.
Son oynanan Trabzonspor karşılaşmasında Piech'in oyuna dahil edilmemesi nedeniyle eleştiri oklarını üzerine doğrultan Teknik Direktör Çalımbay, telefonla bağlandığı bir televizyon programında konuyla ilgili akıllarda soru işareti oluşturacak açıklamalarda bulundu.
Kırmızı-beyazlı taraftarların merakla beklediği Piech'in ne zaman seyredileceğinin sorulması üzerine beklenmedik bir gaf yapan Çalımbay; 'Bende merak ediyorum ne zaman seyredeceğimizi. Bekliyoruz, seyredeceğiz bir gün' şeklinde konuştu.
Bulduğu her fırsatta istedikleri transferleri gerçekleştiremediklerinden dert yanan Çalımbay'ın bu açıklamasının ardından, akıllara 'Piech'in, kırmızı-beyazlı yönetim tarafından transfer edilmiş olması nedeniyle mi şans verilmediği' sorusunu gündeme getirdi.
“TRANSFERDE YANLIŞ YAPTIK”
Tecrübeli çalıştırıcı, kırmızı-beyazlı camiada şaşkınlık yaratan bu açıklamasının ardından transferde yanlış yaptıklarını yineledi.
Çalımbay; “İstediğimiz transferleri zaten yapamadık. Arkadiusz'u aldığımızda da zaten lig başlamıştı. Net bir şekilde seyretmediğimiz bir futbolcuyu böylesine kritik maçlarda oynatmamız yanlış olur. Biraz daha zaman geçecek, henüz Türkçeyi de konuşamıyor. Arkadaşlarını tam anlamıyla tanımıyor. İlerleyen zamanlarda bu eksikliklerini tamamlamasının ardından gereken şansı vereceğiz. Bu maçta arkadaşımızı alıp zor durumda bırakmak istemiyorduk. Herkesin büyük bir beklentisi var. Tam hazır olmadan da ben oynatmak istemiyorum” dedi.
Sivas'ın Sesi