Sivasspor Kulübü, başkanımız Mecnun Otyakmaz içini döktü.
Sipas Vizyon Tv'ye özel röportaj veren Otyakmaz, taraftarların merakla beklediği konulara ışık tuttu.
Takıma sahip çıkalım
Sivassporun uğradığı haksızlıkları dile getiren Otyakmaz, "Zor süreçten geçiyoruz. Bizim kimseden bir kuruş talebimiz yok. Sivas'lıyım diyen Sivassporluyum diyen hemşehrilerimizi takımlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi. 15 bin kişilik stadyumu, tarihi bir karşılaşma oynanıyor ve hemşehrilerimizden sadece 6 bin kişiye futbol oynuyorsak çok düşünmemiz lazım. Yazık inanın çok yazık. Hatamız varsa paylaşalım, konuşalım, ama bu takıma sahip çıkalım. Taraftarlarımıza adeta yalvarıyorum. Ne olur takımınıza sahip çıkın. Bizleri yalnız bırakmayın" dedi.
Transferler hocamızın bilgisi dahilindedir
Transferler konusunda da açıklamalarda bulunan Otyakmaz, "Hiç bir futbolcuyu hocamızın bilgisi olmadan transfer etmedik. Teknik kadro ile yönetim olarak çok iyi bir uyum içerisindeyiz. Rıza hocamızın babasının geçirdiği operasyonlara rağmen, tarihi bir karşılaşma olan Trabzon maçında takımının başında yerini aldı. Kolay değil, bir tarafta babanızın ağır bir ameliyatı var uzuv kaybı söz konusu diğer tarafta profesyonelce çalıştırdığın ve memleketinin takımı Sivassporun tarihinde ilk kez yarı final karşılaşması var. Sağolsun Rıza hocamızın bu fedakarlığı övgüye değerdir. Buradan Bektaş amcamıza da geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuştu.
Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz
Federasyonun çalışmaları ve MHK'nin atamalarından da bahseden Sivasspor Kulüp başkanı Otyakmaz; "Hakem hatlarından son derece bunaldık. İsyan noktasına getirdiler bizi. Ceza alanı dışında olan faule penaltı verilmesi, rakip takım oyuncusunun tekmesine kırmızı kartın verilmemesi, aynı oyuncunun maç içerisinde gol atması asist yapması, son karşılaşmada uzatma dakikasında topa yetişmesi de mümkün olunmayan, faul olup olmadığı tartışılan bir pozisyondan uyduruk frikikler verilmesi bunların hepsinin tesadüf olmasına inanmak istiyoruz. Ama görünen öyle değil. Boğazımıza kadar geldi yeter artık dedirttiler. Şikayetlerimizi ilgili yerlerle paylaşıp dile getiriyoruz. Yiğidolarımız rahat olsun. Sessiz kalınıyor gibi görüntü sergileniyor olabilir, ama biz boş durmuyoruz" dedi.
Takıma karşı ilgisiz değiliz
Taraftarın bilgilendirilmesi konusunda ise Otyakmaz, "Yönetim olarak ben de diğer arkadaşlarda medyada takımımızın önünde olmayı sevmiyoruz. Sivassporumuzun adı ön planda olsun bizim için yeter. Ekranlarda olmayı çok istemiyoruz. Bu demek değildir ki ilgisiz kalınıyor. Asla böyle birşey yok, herşeyimiz aleni olarak ortada ve gerekli bilgiler açıktır, her şey göz önündedir" dedi.
Taraftar olarak birlik olunamıyor
Organizasyon konusunda sağlıklı birliktelik oluşturulamadığını açıklayan Sivasspor kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz; "Taraftar baskısı oluşturamaz isek hakkımız da yenir, her türlü aleyhte kararlar da alınır. Ziya örneğinde olduğu gibi. Diğer takımın futbolcusuna erteleme var , bize yok neden? Baskı oluşturamadığımızdan. Birlik olamadığımızdan. İstanbul!da 800 kadar dernek var deniliyor. Her biri bir faks ile telefon ile tepki gösterse, ciddi baskı oluşur. Ama işler öyle yürümüyor maalesef herkes kendi derdinde misali. Sivasporu dert edinen kimse yok. Ne olur gelin ve takımınıza sahip çıkın" dedi.
Sivasspor'a sahip çıkın
Sahip çıkılmaz ise benden bu kadar diyen Otyakmaz, "Sivasspor ne benim ne senin ne de bir başkasının takımıdır. Sivasspor hepimizindir. Takıma destek olunmaz, taraftar desteği arkamızda olmaz ise yapacak bir şey yok. Bizden bu kadar deriz. Üzülen bizler oluruz. Takım mutlaka taraftarlar tarafından desteklenmelidir. Takım Avrupa'ya gidiyor, sahip çıkılmıyor. Yazık olur bu takıma, herkes stadyumlarda Sivassporun sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.
.