Taraftarlar Dernek ve gruplarının görevinın sadece maçtan maça gelmek olmadığını,sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alması gerektiğini deflarca yazıp söyledik. Ne yazıkki bugüne kadar bu konuda en küçük bir adım dahi atılmadı. Ancak son zamanlarda bu konuda güzel gelişmelere şahit oluyoruz.
Kısa süre önce “sivasspor.com” taraftar sitesi,dünde “1967 Genç Sivassporlu Taraftarlar Derneği” okullara giderdek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
1967 Genç Sivassporlu Taraftarlar Derneği dün Ulaş’a bağlı Eskikarahisar köyüne adeta çıkarma yaptı. Orada öğrenim gören ilk öğretim çocuklarına,15 çeşit kırtasiye, Sivasspor forması ve üzerinde Sivasspor yazan iki katlı yaş pasta hediye ettiler. Bu anlamlı, bir okadar da önemli etkinliğe bende şahit oldum. Hayatlarında sadece adını duyduğu ve belkide hiç telafuz dahi etmedikleri Sivasspor’u tanıdılar. Kırtasiye ve formalar dağılıp pasta yedikten sonra çocuklar yeni top ve formalarıyla okul bahcesine futbol oynamaya çıktılar. Biz öğretmenlerle sahbet ediyor,.bir yandanda camdan onları izliyoruz. Okulun bahcesi Kırmızı-beyaz gül bahcesi gibi,çocuklar üzerlerinde Sivasspor formasıyla topun peşinde koştururken,kenarda onları izleyen kız öğrencilerin hep bir ağızdan “ Sivas,sivas “ diye tempo tutmaları inanın beni çok duygulandırdı,hatta gözlerim yaşardı desem abartmış olmam. Çünkü yıllardır görmek istediğim manzara buydu.”Sivaslı’nın çocuğu neden Sivasspor’u tutmuyor” diye kahroluyordum! Demekki,çocuklar için bir şeyler yapmak gerekiyormuş. Tabi,sadece Ulaş’ın Eskikarahisar köyündeki çocuklara Sivasspor sevgisi aşılamak yetmez! Bunu sık aralıklarla yapmak ve Sivasspor sevgisini yaymak lazım.Yukarıda yazmayı unuttum,çocuklar maç yapmak için okul bahcesine çıktıktan kısa süre öğretmenlerinin yanına gelip “ öğretmenim,bizim takım Sivasspor oldu,karşıdaki takımda bizde Sivasspor’uz diyor,nasıl olacak?” şikayette bulunmaları beni ayrıca etkiledi.
Tabi,bu tür çalışmalar yapmak kolay değil. İşin birde maddi kısmı var. 1967 Genç Sivassporlu Taraftar Derneği medya sorumlusu sevgili kardeşim Recep Çevik,manevi değerine paha biçilmez ama maddi anlamda yaklaşık 2 bin TL’lik kırtasiye ve spor malzemesi yardımı yaptıklarını açıkladı.Dolayısıyla kendi yağıyla kavurulmaya çalışan bir derneğin bundan sonra ikinci bir etkinlik yapma şansı yok. Bu ancak,Sivas’ın önhde gelenlerinin yardım ve destekleriyle mümkün olur.
Buradan sesleniyorum,hali vakti yerinde olanlar ile başta Sivas TSO,Esnaf Odaları,Kuyumcular derneği,büyük marketler lütfen bu gençlere yardımçı olun. Siz yardım edip,bu tür faaliyetlerin bundan sonra da yapılmasına vesile olursanız,işte o zaman Sivas’ın çocuğuna “hangi takımı tutuyorsun” diye sorulduğu zaman o da tereddütsüz “Sivasspor” diyecektir...
Abdullah YİĞİT/Hürdoğan Gazetesi
11.06.2013