Değerlendirecek pek bir şey yoktu açıkçası maç oynanmadan
bu yorumu atmıştım. Beni şaşırtmadı sonuç, bu ruhsuz takımla takım yönetme tecrübesi olmayan Okan Buruk'un Samet Aybaba gibi kurt bir hocaya karşı galip gelmesine açıkçası şaşardım. Sivasspor kupadan elendi belki iyi gibi gözüküyor ama bence Sivas'ın geçen sene düşmemesindeki en önemli etki kupaydı. Maç yapa yapa oyuncular belli bir form tutmuştu şimdi yeni oyuncular maç temposuna ısınana kadar lig bitecek. Burdan tabiki Eskişehir'in hafta içi oynadığı kupa maçının hiç izlenmediğine ve maç temposu bakımından ve oyuna etki bakımında Eskişehir'in nasıl maçı etkilediğini görmek gerekir. Teknik direktörün işiyse gerek maç öncesi gerekse maç sırasında bu önlemleri almaktır. Çünkü ben maçtan neredeyse 1 hafta önce görmüşüm ve oyunu okumuşsan Okan Buruk burada ve sezonun en kritik yerinde böyle bir hata yapmışsa vadesi dolmuştur, maalesef. Bu zamana kadar yaptıkları için teşekkür edip, yollanmalıdır.
Tabiiki burada teknik direktör zaafı mı var sadece ?
Hayır. Başta bu durumu bu hale getiren yönetim sezon başı gerek yaptığı gerek yapmadığı transferlerle takımın bu duruma gelmesinde en büyük pay sahibidir ve bu sorumluluğu almalıdır. Ardından Okan Buruk gelmeden önce bağırdık çağırdık yönetim tecrübesi yok bu takımı kaldıramaz, Sergen farklıydı Okan Elazığı düşürürken Sergen Antebi kurtardı dedik ama yönetim bizi yine her zamanki gibi kaale almayıp takımı bu hale soktu.
Buradan sonra peki ne yapılmalı?
Başta Okan Buruk'un yapabileceklerini yaptığını olmadığını görüp yollar ayrılmalı. Takımın hala açık veren bölgelerine borca mi girerler kredi mi çekerler ne yaparlar bilemem o bölgelere gereken takviyeler yapılmalı. Çünkü takım adım adım kümeye gidiyor en yakın rakibin 2 maç fark atmış, daha öncede Sivas bu zor durumlara geldi her zaman kurtardı diyebiliriz ama bu farklı bir durum esasında çünkü Sivas her zaman bu duruma geldiğinde altta en az 2-3-4 takım düşme yarışı verir 1-2 takımda düşmeyi garantilerdi. Artık düşmeyi garantileyen takım olmadığı gibi üstte koptu maalesef, bu saatten sonra radikal kararlar alınmazsa seneye TRT'den devam ederiz .