Samet Aybaba istifa etti !..
Lige istediği sonuçları alamayan Ankaraspor'da Teknik Direktör Samet Aybaba görevi bıraktı.. Başarılı teknik adam, istifasına sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi..
Ankaraspor'da teknik direktör Samet Aybaba, görevini bıraktığını açıkladı.
Başarılı teknik adam, Lig Tv'de yaptığı açıklamada istifa nedeni olarak sağlık sorunlarını gösterdi.
Samet Aybaba daha sonra yaptığı açıklamada ise, 4-5 haftadır inanılmaz futbol oynadıklarını belirterek, ''Ama 5 haftadır galibiyetimiz yok. Şans hiçbir zaman yanımızda olmadı. Bu takım ligde en iyi top oynayan takım. Ankaraspor'a hizmet etmekten mutluyum. En büyük özelliklerimden biridir, yapar bırakırım. Bu takımın şanslı bir hocaya ihtiyacı var. Şimdi daha iyisini yapmak için Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Bu zamana kadar şanssızlıkla mücadele ettim. Ama şansa karşı baş edemedim'' diye konuştu.
-FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ-
Mavi-beyazlı takımın Brezilyalı futbolcusu Jaba, Samet Aybaba'nın hem hoca hem de insan olarak çok iyi olduğunu ifade ederek, ''Bizim için baba gibiydi. İnanılmaz sevdiğimiz bir insan. Şuan yıkılmış durumdayız. Ama hiçbir suçu yok. Tek suçlu biz futbolcularız. Bu karar mücadelemizin az olmasından dolayı oldu. Bu da üzüntümüzü bir kat daha artırıyor. Umarım birgün yeniden hocamız olur'' dedi.
Takım kaptanı Şenol da bundan sonraki maçlarında mücadelelerini en iyi şekilde vererek, hocalarına layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
Futbol Şubesi Sorumlusu Ahmet Gökçek ise, Samet Aybaba ile daha önce de aralarında bu tür konuları konuştuklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Ama bu sefer hocamız sağlığının bozulduğundan bahsediyor. O yüzden fazla üstüne gidemedik. Onu abim gibi sevdim. Türkiye'nin en iyi ilk 3 hocasından bir tanesidir. Bundan sonrada kendisiyle her zaman çalışırız. Hocamızın bu ani kararı nedeniyle, yeni hocamızı belirleyemedik. Ancak yeni teknik direktör arayışlarımıza hız vereceğiz'' dedi.
Başkent ekibinde yeni hoca için Rıza Çalımbay ismi ön plana çıkarken, Giray Bulak'ın da alternetifler arasında olduğu öğrenildi.
|