Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Röportajlar

Röportajlar Röportajlar bölümü

Seçenekler Arama Stil

EL TURKO İLE RÖPORTAJ
Alt 08.07.2006, 15:03   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart EL TURKO İLE RÖPORTAJ

Dünya kupası Almanya kampında, görüştüğümüz El Turko lakaplı Sivaslı Noray Nakış ile yapmış olduğumuz röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Kendinizden bahseder misiniz?
Ben 1955 Temmuz ayında Şarkışla’ da doğdum. 3 kardeşiz. Kardeşlerimde Arjantin'deler. 1971 yıllarında İstanbul’a ,1972 yılında ise Arjantin’e göç ettik. Burada işimi ve ailemi kurdum. 1 erkek 1 kız çocuğum var. Zorluklar içerisinde büyüdük.

Tam olarak Arjantin futbolundaki mevkiiniz nedir?
31 yıldır Arjantin futbolu ile iç içeyim. Arjantin milli takım idari heyetindeyim ve 2.lig klüpleri başkanıyım.

Arjantin’de çok başarılı bir kariyere sahipsiniz Bu başarıyı nasıl sağladınız?
Zorluklara alışkın bir kişiyim. Zor işleri başarmak beni mutlu ediyor. Futbolu çok seviyorum ancak oynayamadığım için kendimi idareciliğe verdim. 1978 Dünya Kupasından bugüne kadar sürekli Arjantin milli takımında görev yaptım. Bizler federasyona seçimle geliyoruz ve bugüne kadar hiçbir seçimi kaybetmedim. Doğduğum yerden 22000 km uzakta bu tarz başarılara ulaşmam bana büyük mutluluk veriyor. Bu başarıya ulaşmamda tüm aile bireylerinin çok büyük desteği olmuştur.

Türkiye’deki kulüp yöneticileri tarafından Size şimdiye kadar herhangi bir yardım talebinde bulunuldu mu?
Türk idarecilerinden hangisi benden yardım isterse ben her zaman yardıma hazırım. Bana telefon ederler bende onlara gereken yardımları yaparım. Örneğin bana telefon ederler biz 10 kuruşluk oyuncu alacağız derler bende 10 kuruşluk oyuncuları söylerim. Yoksa benim buradan herhangi birini alın da gidin demem olmaz. Ben menajer değilim ama illaki önerebileceğim Türk Futboluna katkıda bulunabilecek futbolcular olacaktır. Çoğu teknik adamlar ve yöneticiler Brezilya ve Arjantin’den oyuncu arıyorlar. Brezilyada 10 tane lig var. 10 lig içerisinden kaliteli oyuncu bulmak kolay değil. Ben bu tip yardımlara her zaman hazırım. Benim bu işten para kazanmak gibi bir kaygım yoktur. Bana ailemden sonra dünyada zevk veren ikinci şey futboldur. Ben buradaki futbolcuların yıllarca oynadığı futbolu takip ettim. Oyuncuları iyi tanıyorum. Yöneticiler veya teknik direktörler gelip o oyuncunun sadece 1 maçını izliyorlar ve o oyuncu o maçta iyi oynamayabiliyor gününde olmayabiliyor. Halbuki kaliteli bir oyuncu. Veya kötü bir futbolcu o maçta çok iyi oynuyor ve hemen transfer ediliyor. Sonrada sonuç hüsran oluyor. 1 maç izlemeyle oyuncunun kalitesi hakkında bilgi sahibi olunamaz. Ben ise o oyuncuları sürekli takip ediyorum. Yani ben bu konuda da her türlü yardıma açığım.

Fatih Terim’i başarılı buluyor musunuz?
Kendisini şahsen tanımıyorum ancak Galatasaray’daki başarıları göz ardı edilemez. Bu başarıları ile de benim gönlümde taht kurmuştur.

Arjantinliler in Türk Futboluna bakış açısı nasıl?
Çok zayıf görüyorlar. Türk futboluna bu bakış açılarını değiştirmek için ise çok fırsat var. Türkiye buralardan yabancı futbolcu transferini bırakmamalıdır. Örneğin Meksika bütün dünya kupalarına katılmış ve başarı göstermişlerdir. Meksika ‘ nın kulüpler ine baktığımızda ise Arjantin ve Brezilya ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Türkiye Balkanlardan getirdiği yabancı oyunculardan vazgeçmelidir yada seçimlerini yaparken ince eleyip sık dokumalılardır. Arjantin ve Brezilya gibi futbolun doğduğu yerden futbolcular ve teknik direktörler alınmalıdır. En son Türkiye’ye teknik direktör olarak Pereira gelmiştir ancak sahip çıkılmamıştır. Türk futbolunu güçlendirmek için altyapı çalışmalarına çok önem vermek gerekir. Türkiye’de altyapı çalışması yok denecek kadar azdır. Alt yapı güçlü olduğu zaman klüplerde güçlü olacaktır milli takımda.

Türk Milli takımı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Türkiye’nin Almanya 2006 Dünya Kupasına katılamayışı inanın beni çok çok üzdü. 2002 Dünya Kupasında Türk Milli takımı gücüyle Dünya 3. oldu. Dünya 3. olmak çok zor fakat bu seviyeyi korumak daha da zor. Futbol hiçbir zaman suistimale gelmez. Türk Milli takımının ceza alması da ayrı bir olumsuzluk. Görüyorum ki kaliteli futbolcular var bu tarz şeyler olabilir ancak olanları unutup yeni bir sayfa açmak gerekir. Türkiye’de bunu yapacak ışık görüyorum.

Arjantin’de tanınan Milli Futbolcumuz var mı?
Maalesef yok.

Sivasspor’u Arjantin’den takip etme imkanınız var mı?
Yalnız internetten haber alabiliyorum. Büyük kulüplerle maç yaptığında izleme imkanımız oluyor.

Sivasspor tarihinde ilk kez Süper lig’de oynadı ve ligi 8.olarak tamamladı. Sivasspor’u başarılı buldunuz mu?
Bence lige yeni çıkan bir takım için ligi 8.olarak bitirebilmek çok büyük bir başarıdır. Tabi bu başarının suistimal edilmemesi gerekir. Her zaman daha iyi olmaya gayret edilmelidir.

Sivasspor yönetimini başarılı buluyor musunuz?
Sivasspor 1970 yıllarında ikinci ligde oynarken İstanbulspor’ la maç yapmaya geldiğinde gidip seyrederdim. Sonra Sivasspor üçüncü lige düştü. Bu takımı oradan alıp ta bu seviyeye getiren genç başkan önderliğindeki yönetim tabii ki başarılıdır. Doğru hamleler yaparak bu başarıya ulaşılmıştır. Zor bir iş başarmıştır. Ama bu başarının kalıcılığını sağlamak daha da zordur. Bu seviyeye geldikten sonra ligde tutunabilmek için çok çok dikkatli olunması gereklidir. Futbol bu anlamda tehlikeli bir oyundur. Basamakları tek tek çıkmak zorundasınız. Lige yeni çıkmış bir takım hemen şampiyonluğu düşünemez. Öncelikli hedef ligde kalıcı olmak olmalıdır. Sonra yavaş yavaş lige adapte oldukça tabii ki kupalar düşünülmelidir. Bu dengeyi iyi ayarlamak gerekir. Yönetim başarılı olduğu müddetçe de Sivasspor başarılı olacaktır. 1 sezonda 3-5 antrenör değiştirilmez. Bu tip davranış gösteren kulüplerin hiçbir başarısı olmaz. Yönetimin tercihlerini hamlelerini bu anlamda doğru yapması gerekir.

34 yıldır futbolla bu kadar içli dışlı olmanıza rağmen neden şimdiye kadar adınız duyulmadı?
Medyayla ilişkim pek olmamıştır şimdiye kadar. Türk gazetesindeki arkadaşlar ortaya çıkarmamış olsa belki 30 yıl daha böyle devam ederdi.

Son olarak ne söylemek istersiniz?
Sitenize girişimde çok sıcak bir ortam gördüm. 18.500 üyeli bir sitenin Sivaslı hemşerilerimize özveriyle hizmet vermesini takdir ve tebrik ediyorum. Özellikle, devlet yayın organlarının bile dünyanın hiç bir yerinde reklamsız yayın yapmadığı gerçeğine göre bu sitenin reklamsız bir şekilde Sivaslıların hizmetinde olması beni çok şaşırttı. bu bakımdan sizleri içtenlikle tebrik ediyorum. Her zaman Sivas'ın ve Sivasspor un yanında olacağım. Sivaslılarla gurur duyuyorum, Dünya bilsin ki bizden yalnız tellak çıkmaz. Sizler her biriniz bir pırlantasınız.

Röportaj: Rüştü Elmas, Ayhan Bayrak
Fotolar : Enes Elmas

Bu konuyla ilgili diğer haberleri okumak için tıklayın

SİVASSPOR' UN EMRİNDEYİM
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=7297

EL TURKO İSTANBUL'DA
http://www.sivasspor.com/index.php?o...2032&Itemid=52

SİVASLI EL TURKO' DAN TÜRKİYE' YE YARDIM
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=7033

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: EL TURKO İLE RÖPORTAJ
Alt 08.07.2006, 15:34   #2
HALIL
Usta Yiğido

HALIL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.249 Mesajına 1.911 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1323 HALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende Zukunft
Standart -->: EL TURKO İLE RÖPORTAJ

eeeeeeee sarkislali kendisiylen gurur duyuyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzz
HALIL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 15:40   #3
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1238 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick

çok güzel anlatmış kendisinde bize desteğini bekliyoruz belki bir iki arjantinli futbolcu getirir takıma.
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 16:04   #4
FATIMA
Tecrübeli Yiğido

FATIMA - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

14 Mesajına 26 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 FATIMA ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
SivasSpor.Com Nickli Üyeden Alıntı
Son olarak ne söylemek istersiniz?
Sitenize girişimde çok sıcak bir ortam gördüm. 18.500 üyeli bir sitenin Sivaslı hemşerilerimize özveriyle hizmet vermesini takdir ve tebrik ediyorum. Özellikle, devlet yayın organlarının bile dünyanın hiç bir yerinde reklamsız yayın yapmadığı gerçeğine göre bu sitenin reklamsız bir şekilde Sivaslıların hizmetinde olması beni çok şaşırttı. bu bakımdan sizleri içtenlikle tebrik ediyorum. Her zaman Sivas'ın ve Sivasspor un yanında olacağım. Sivaslılarla gurur duyuyorum, Dünya bilsin ki bizden yalnız tellak çıkmaz. Sizler her biriniz bir pırlantasınız.

[/B]

Teşekkür ediyoruz samimiyeti ve içtenliği için...Kendisi de artık bi www.sivasspor.com üyesi...Aramıza hoşgeldi sefalar getirdi...
FATIMA isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 16:44   #5
HakkıTİMUÇİN
Usta Yiğido

13 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 853 HakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekannt

Röportajı gerçekleştiren arkadaşları kutluyorum..
bir çok ulusal basın organının bile yapamadığı bir röportajı gerçekleştirmişler.
ellerine sağlık...

KAYNAĞI GÖNLÜMÜZDÜR
DURDURULMAZ BU NEHİR..
SAZIMDAKİ TÜRKÜ GİBİ
SİVAS DENEN BU ŞEHİR...
HakkıTİMUÇİN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 17:17   #6
UmutG.
Yeni Yiğido

UmutG. - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 698 UmutG. FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sivasımızın gururu Nurhay Bey'le yapılan bu röportajda emeği geçen site yöneticilere teşekkür ediyoruz güzel bir çalışma
UmutG. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 17:44   #7
babayavuz
Yiğido

babayavuz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

76 Mesajına 212 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 729 babayavuz Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

SIVAS`LI OLMAK BIR AYRICALIKTIR . SIVASLI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM.
babayavuz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 18:08   #8
RüStü ElmaS
Administrator

RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Frankfurt’tta Arjantin Fildişi Sahilleri maçından bir gün önce Nurhay abiyle sözleştik.

Uzun bir yolculuktan sonra otelin önüne geldiğimizde ve ordaki güvenliği gördüğümüzde kendisine nasıl ulaşacağımızı kara kara düşünmeye başladık.
Kendisine telefon ettim ve polisler ve özel güvenlik tarafından kapatılmış bir yerde kendisine ulaşmamızın çok zor olduğunu söyledim.
Kendisi ise, sen merak etme ben sizi içeri alacağım dedi. Bu tabiiki bizleri çok rahatlattı.

Otobüsten indikten sonra gözleri bizi arar oldu ve bizi gördükten sonra bizleri o kadar kalabalık ve güvenliğin içinde ve Arjantin taraflarının gözleri önünde bizleri aratmadan otelele aldı.
O an inanılmaz çok mutlu olduk tabiiki.

Sonrasında kendisinin çok yoğun olmasına rağmen bizleri otel odasına alarak, sanki senelerden beri birbirimizi tanıyan eski dostlar gibi koyu bir sohbete başladık.
Sert bir insan görüntüsünün altında, yumuşak kalplı ve sevecan bir o kadarda yardımsever biri oldugunu kısa süredeki sohbette hemen anlayabildik.

Kendisine taraftar sitemizde yazılanları gösterdiğimizde ise gözleri boncuk boncuk oldu ve gözleri doldu ve kendisinin o anda dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Tabiiki bu görüşme bizleri fazlasıyla mutlu etti ve bir hemşerimiz ile tanışmanın mutluluğuyla üzülerek otelden ayrıldık ve o günden sonra kendisiyle sürekli irtibatta kaldık.

Eklenen Resim Ön İzlemesi

RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 18:13   #9
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

14 Mesajına 33 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 851 Serd@r BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Ne diyelim ona zaten en güzel lakabı takmış Arjantililer,EL TURCO,kendisine tekrar muhabbetimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.
SİVASlılığıyla gurur duymasından ötürü bizde kendisinden gurur duyuyoruz.
Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2006, 18:17   #10
HakkıTİMUÇİN
Usta Yiğido

13 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 853 HakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekanntHakkıTİMUÇİN ist jedem bekannt

Alıntı:
RüStüElmaS Nickli Üyeden Alıntı
Frankfurt’tta Arjantin Fildişi Sahilleri maçından bir gün önce Nurhay abiyle sözleştik.

Fakat otelin önüne geldiğimizde ve ordaki güvenliği gördüğümüzde kendisine nasıl ulaşacağımızı kara kara düşünmeye başladık.

Kendisine telefon ettim ve polisler ve özel güvenlik tarafından kapatılmış bir yerde kendisine ulaşmamızın çok zor olduğunu söyledim.
Kendisi ise, sen merak etme ben sizi içeri alacağım dedi. Bu tabiiki bizleri çok rahatlattı.

Otobüsten indikten sonra gözleri bizi arar oldu ve bizi gördükten sonra bizleri o kadar kalabalık ve güvenliğin içinde ve Arjantin taraflarının gözleri önünde bizleri aratmadan otelele aldı.
O an inanılmaz çok mutlu olduk tabiiki.

Sonrasında kendisinin çok yoğun olmasına rağmen bizleri otel odasına alarak, sanki senelerden beri birbirimizi tanıyan eski dostlar gibi koyu bir sohbete başladık.
Sert bir insan görüntüsünün altında, yumuşak kalplı ve sevecan bir o kadarda yardımsever biri oldugunu kısa süredeki sohbette hemen anlayabildik

Kendisine taraftar sitemizde yazılanları gösterdiğimizde ise gözleri boncuk boncuk oldu ve gözleri doldu ve kendisinin o anda dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Tabiiki bu görüşme bizleri fazlasıyla mutlu etti ve bir hemşerimiz ile tanışmanın mutluluğuyla üzülerek otelden ayrıldık.

HER ZAMAN SÖYLÜYORUM SİVASLI OLSUN ÇERDEN ÇÖPTEN OLSUN

KAYNAĞI GÖNLÜMÜZDÜR
DURDURULMAZ BU NEHİR..
SAZIMDAKİ TÜRKÜ GİBİ
SİVAS DENEN BU ŞEHİR...
HakkıTİMUÇİN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
arjantin, arjantinli, el turco, elturco, elturko, noray nakis, noraynakis, nurhay nakış, röportaj, sivaslı, turko, İle