Bülent Uygun sert çıktı
Konyaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında kendi sahasında Sivasspor'u 2-0 yenerek, sahasındaki ilk galibiyetini aldı.
Konyaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında kendi sahasında Sivasspor'u 2-0 yenerek, sahasındaki ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmada 4 kırmızı, 7 tane de sarı kart çıktı.
Sivasspor Teknik Direktörü Karol Pecze, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında, Konyaspor maçının kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "Çok iyi hazırlanmıştık. Oyuna da iyi başladık. Ama bir duran toptan yediğimiz gol bütün oyun planımızı alt üst etti. Ondan sonra Anderson bir gol kaçırdı. İkinci devre de sonucu değiştirmek için sahaya çıktık. İyi başladık. Anderson'un yapmaması gereken bir hareket sonucu kırmızı kart görmesiyle eksik kaldık. Fakat yine de oyunu bırakmadık. Sonucu değiştirmek için çalıştık. Direkten dönen bir topumuz var. Daha sonra gelen kırmızı kartlar oldu. Petkoviç'in profosyonelliğe yakışmayan bir hareketle kırmızı kart görmesi sonucu 8 kişi kaldık. 8 kişi kalmamıza rağmen çok büyük bir mücadele sergiledik. Ama sonucu değiştiremedik" dedi.
Konyaspor Teknik Direkötrü Nurullah Sağlam ise, oyuncularını tebrik ederek, "Bugün amacımıza şiddetle inanmıştık. Dolayısıyla bunun karşılığını oynamış olduğumuz oyunla gösterdik. Özellikle ilk 45 dakika mükemmele yakın oynadık. Zannediyorum, uzun süreden beri söz vermiş olduğumuz ekip olma yolunda bir adım daha öne geçmiş olduk. Zaman içerisinde daha iyi, daha mücadeleci, daha istekli oynayıp oyunumuzu mükemmele daha da yaklaştıracağız. Konyaspor taraftarı, bu takımın taraftarı olmaktan keyif alacak. Maçın geneline gelince ilk 45 dakika seyir zevki yönünden güzel bir müsabaka oldu. Rakibin eksik kalmasından sonra gol yollarında becerikli olabilseydik, sonuç daha farklı olurdu" diye konuştu.
Konyaspor kaptanı El Saka, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "3 tane kırmızı kart çıktı. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yarından itibaren Trabzonspor maçını düşünmeye başlayacağız" derken, yeni transfer Eder Ceccon ise, "İki maç oynadım ve 1 gol attım. Önemli olan kazanmaktı. Taraftarlar beni beklesin. Daha yeni geldim ve tam olarak hazır değilim" ifadelerini kullandı.
Sivassporlu futbolcu Yasir de, iki takımın da iyi mücadele ettiğini belirterek, "Özellikle ikinci yarıda biz iyi başladık. Maçın kader anları vardı, Anderson'un ve Hakkı'nın atılması. Konyaspor'a karşı deplasmanda eksik kalınca mecbur mağlup oluyorsunuz. Ben Konyaspor'u tebrik ediyorum" dedi.
Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun ise, kart gören futbolcularına tepki göstererek, "Kurallar icabı hakem dört dörtlük bir maç yönetti. Her gösterdiği kart da doğruydu. Futbolcu arkadaşlarımız da 20'şer bin dolar cezayı yiyince akılları başlarına gelir herhalde. Profosyonelliğin gereği neyse onu yapmaları gerekirdi, yapamadılar. İstenilen oyunu oynamadılar. Konyaspor'u tebrik ediyorum. Lig daha yeni başladı. Önümüzde uzun bir maraton var. Sivasspor kümede kalma mücadelesi veriyor. Bunu da başaracaktır. Sezon sonunda alnımızın akıyla ligde kalacağız. Futbol 3 neticeli bir oyundur. Sahaya çıkılır ve elden ne geliyorsa en iyisi yapılır. Ama sahada arkadaşlarına ihanet edemezsin. Bu, formaya ihanettir. Cezasız kalmaz. Kırmızı kart gören oyuncular bunu görecek" diye konuştu.