Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Şunu tüm samimiyetimle itiraf etmeliyim ki,maç sonrasında tribünde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmıyor.Sivasspor-Eskişehir maçından sonra bunu bir kez daha gördüm. Zira maçta ve maçtan hemen sonra yapılan ve yaptığımız yorumlarda Sivasspor’un pekte iyi futbol oynamadığını,bunun içinde beraberliğin kaçınılmaz olduğu söylendi.Fakat daha sonra maçın tekrarını izlendiğinde Sivasspor’un rakibine oranla daha iyi oynadığını,buna paralel olarakta daha fazla pozisyon bulduğunu görüyoruz..Tabi burada asıl eleştirilmesi gereken konu,Sivasspor üstün oynamasına rağmen niçin 2. golü bulamadığıdır. Böyle 6 puanlık maçlarda bir farklı skorlar her zaman risktir. Birde karşıda Batuhan gibi hava hakimiyeti ,Adem Sarı gibi ayaklarına hakim bir futbolcu ile Sezer ve Pele gibide iyi şutlar atan futbolcu varsa,gerçekten iş daha da zora giriyor. Gerçi bu maçta Sezer Öztürk ve Pele’ye fazla şut atma şansı verilmedi ama ,son saniyelerde Batuhan’a çok rahat kafa vurduruldu Adem’de yeteneğini konuşturup golünü attı.
Maç sonrasında gerek internet sitelerinde,gerekse bizzat yapılan Sivasspor yorumlarının çoğunu şaşkınlıkla karşılıyorum. “ Bu takımla lig bitmez” diyenlerden tutunda,takımı neredeyse küme düşürenlerin bile olduğunu gördüm.
Taraftar bir konuda haklı,Sivasspor’a kesinlikle iyi bir golcü ve özellikle defansın soluna iyi bir futbolcu lazım. Eskişehirspor’a golü atan Ceyhun’un asıl görevi gol atmak değil,attırmaktır.Yani Ceyhun’u hep ileri ikilinin arkasında oynayan futbolcu olarak gördük.Tecrübeli futbolcu,asıl görevinin dışında ekstra işlerde yapmak zorunda kaldığı içinde ikinci yarılarda yoruluyor,verimli olamıyor. Onun için Sivasspor’u sadece bu yönüyle eleştirmenin daha doğru olacağını söylemek istiyorum. Yoksa bu takım ne söylendiği kadar sıradan ve kötü bir takım,nede kötü futbol oynuyor. Sadece birkaç eksiği var!
Son bir hatırlatma,bu sezon Sivasspor’da ilk kez forma giyen ,daha doğrusu giymek zorunda kalan Diallo ve Keita için haftalardır “ Bu futbolcular neden oynatılmıyor” eleştirileri sanırım haklı çıktı. Her iki futbolcuda,Eskişehir maçında sahanın en iyilerindendiler.
Şimdi taraftarın ve bizlerin merak ettiği tek konu kaldı.
“ Pedriel Suarez 18 kişilik kadroya alınmayacak kadar kötü bir futbolcu mu?”