degisik kaynaklarda farkli sayilar verilebilir ama istanbulda nerden bakarsaniz bakin 2 milyondan fazla sivasli oldugunu tum kaynaklar soyluyor.
sayin cevik abimizin anlattigi yahudi orneginde oldugu gibi bizimde bir birimizi desteklememiz en guzel hasletlerden olmali. ki sadece bir kac yerde degil bu istanbulun heryerinde cok genis bir alanda hemsehrilerimiz yayilmis durumda. bu bir birliktelik haline donusmeli.
ayrica bu olayi sadece istanbul capinda dusunmemek gerekir. istatistiklere gore turkiyenin en fazla goc veren ili sivas. bu nedenle turkiyenin hemen her bolgesinde bu turden dayanismaya gidilmeli.
bu dayanisma sadece maddi beklentiler icin olmamali bence. abimiz cok guzel deginmis universite ogrencileri falan diye, oyle il ilce dernekleri oyle sirketler var ki sadece hemsehri olmak yetiyor burs almak icin.
guzel sivasimizda maddi imkansizliklkar yuzunden okuyamayan binlerce zeki genc var. beygamberimiz insana yapilan yatirim en iyi yatirimdir diyor. gelin onlarin elinden tutalim.
istanbulda 650 den fazla sivaslilarin acmis oldugu dernek var. bu durum aslinda cok iyi gibi gorulebilir ama oyle degil. bir duzensizlik durumu. hep birlik olunmaya dernekler capinda baslanmali. tum sivaslilar bir cati altinda toplaninca islerde kendi icimizde kalir, elemanda kendi icimizden olur. kazananda SIVAS ve SIVASLILAR olur/
tesekkur ederim.....
abı super bır konuya degınmıssın ben buna canı gonulden katılırım ben bu dayanısmayı en cok kayserılılerde goruyorum dedıgın gıbı yapıyoalar ve ımrenıyorum cok harıka aslında bırlıkten kuvvet doguyor
HEMSERI DEDINMI AKANDULAR DURUR YETERKI HEPIMIZ IYI NIYETLI OLALIM
BEN ALMANYADAYIM BELKI DAYANISMAYA KATKIM OLMAZ-AMA YINEDE ELIMDEN NE GELIRSE YAPARIM
TABIKI IZINE GELDIGIMIZDEDE HEMSERILERIMIZIN FIRMALARINI TERCIH EDERIM-HIC UNUTMAM-YIL 1986
ALMANYADAN -TÜRKIYEYE IZINE GITTIM-1 HAFTA ISTANBULDA BURDAKI ARKADASLARIN BIRINDE MISAFIR OLDUM-ISTANBUL BEYLERBEYINDE KALIYORLAR-INANIN ORDAKILERIN HEMEN-HEMEN HEPSI TRABZONLU
BERBERE GITTIK 2 SAAT SIRABEKLEDIK-YANDAKI BERBER BOS OLDUGU HALDE
TIRAS OLMUYORLAR-SEBEBINI SORDUM O BERBER TRABZONLU DEGILMIS
BIZ GURBETTEKI SIVASLILAR GEC BILE KALDIK DAYANISMA ICIN
BEYPINARLI