--->: YAZIK HALA İKİLEM YAŞAYANLAR VAR !!!!!
Hacer Alkan'a göndermiş olduğum cevap mail:
Merhaba Hacer Hanım,yazınız çoğu hemşehrimizin içinde bulunduğu durumu güzel bir şekilde anlatmış.
Ben Galatasaray taraftarı idim. Ama şimdi Sivasspor taraftarıyım. Ve GS-Sivas maçlarında canı gönülden Sivasspor'u destekleyebiliyorum. Hatta ve hatta Galatasaray'lı futbolcuları yuhlayabiliyorum. Neden? Çünkü Sivaslıyım ve Sivas doğup büyüdüğüm şehir, memleketim..Uzun zamandır hiç bir Anadolu takımının yapamadığını yapmış; maddi imkansızlıklara, kısıtlı kadrosuna ve haftalardır çoğu as futbolcusundan yoksun olmasına rağmen Ligin zirvesine yerleşmiş. Sivasspor'lu futbolcuların toplam maaliyeti belki de ,Bir Lincoln'ün, Bir Roberto Carlos'un veya bir Holosko'nun maaliyetine eşittir.
Artı, sadece imkansızlıklar değil. Malesef medya da Sivasspor'u engellemeye çalışıyor. En azından bir kısım medya.
Beşiktaş - Sivasspor maçında Balili oyundan atıldıktan sonra tribünlere özür dilercesine el sallayıp sahayı terketti. Bazı gazeteci arkadaşlar "Maç çok güzeldi ama Balili'nin bu hareketi yakışık almadı" dedi..
Büyükşehir Belediye - Sivasspor maçında Mehmet yıldız'ın , golün sevinci ile arkadaşlarına parmagını kaldırarak "bir dakika" demesi yine farklı yorumlandı. Bunlar sadece aklıma gelen bir kaçı...
Kısacası herkes tetikte bekliyor Sivas'a çelme takmak için.
Bugün açıyorum bir gazeteyi Fenerbahçe'nin köşesinde Antep'e 5 Alanya'ya 10 Hedef (büyük puntolarla) SİVAS ...Bu maç öncesi Fenerbahçe'nin durumu tam sayfa masaya yatırılmış. Bu doğal ve güzel bir durum. Ama gözüm ısrarla Sivasspor'la ilgili bir haber arıyor. Çok sonra iç sayfalarda bir yerde küçücük bir haber görüyorum. "Sivasspor'da izin bitti, Fenerbahçe maçı hazırlıkları tek idmanla sürdü" ...Sanki Fenerbahçe illaki şampiyon olması gereken takımdır da Sivas da Fenerbahçe'nin bir avrupa kupasında ön eleme maçında karşılaşacağı yabancı bir takımdır. Fenerbahçe'nin haberleri sayfa 2,3,4 ve 5'tedir. Eh Sivasspor'a da bir yerlerde küçük bir paragraf ayrılır. Televizyon programlarında da durum bundan farksız. Ben haftasonu televizyonun karşısına geçip zirve mücadelesi veren Sivasspor'un maçlarını izlemek isterim, alt sıralardan kurtulmaya çalışan Trabzonspor'un maçlarının yerine...Ve yine Sivasspor maçından sonra bu maçın pozisyonlarını vs izlemek istiyorum. Bir Beşiktaş maçı için,ismi lazım olmayan programda neredeyse dakika başı, 90 tane kırılma noktası çıkarılmış ve herbiri yorumlanıyor. Ama Sivas maçının sadece gollerini ve maçın birkaç önemli anını izleyebiliyorum.
Bu takım ilerde tökezler ben neden destekleyeyim gibi bir görüşe de asla katılmıyorum. Bir takımın taraftarı iyi günde onunla gurur duyup göğsünü kabarttığı gibi kötü günde de destek olmalıdır.
Sivasspor, Lig maratonunun sonunu getiremeyecek dahi olsa bugünki oluşan tablo itibariyle desteği zaten hakediyor . Ama tüm bunlar benim şahsi görüşlerim. Bence bu konuda size kimse akıl veremez.
Bir tarafta Şampiyonluga alışık olan Zengin bir takım, diğer tarafta herşeye rağmen zirvede tutunmaya çalışan,tabiri caizse,"Gariban Sivasspor" Seçim sizin..
Ha tercihinizi yine ilk takımdan kullanacak olursanız bu Pazar için size bol şans diliyorum. Zira ihtiyacınız olacak
Saygılar.
----------------------------------------------------
Hacer Hanım'ın cevabı;
Merak etme hemşo kararımı çoktan verdim...Sadece benim durumumda olanları düşünmeye sevketmek istedim...Elbetteki Sivas...Bu sitede yayınlanan bunca Sivasspor haberinden sonra bunu anlamış olmangerekir...Sevgiler
Arkadaşlar gördüğünüz gibi O'da bizim gibi bir Sivasspor'lu imiş aslında.Halbuki yazılarını devamlı okuyoruz.Birden fazla hiddetlendik galiba Sivasspor'umuz söz konusu olunca .)
|