Gurbetci Gokhan Nickli Üyeden Alıntı
Memnuniyetle,
Kendimi tam olarak ifade edemedim galiba. Ancak sanirim, cumlelerim arasinda sorularinza cevaplari bulursunuz.
Balili konusunda bir nebze katiliyorum, ozellikle kontra atak futbol oynayan Sivasspor icin faydali bir futbolcu.
Benim vurglamak istedigim konu, tam aksine,,, Sivasspor’un forvetinde pek sorunu yok. Bunun en iyi ornegi, Galatasaray gibi rakibe kendi sahanda tam 3 tane gol atiyorsun ve yinede sahadan farkli maglup ayriliyorsun.
Dolayisiyla asil sorunu defansinda, ozellikle defansin tam gobeginde. Yine birkac ornek daha vereyim,,, lutfen kendi sahamizda Fener, BJK ve Galatasaray macinda yedigimiz golleri bir gozunuzde canlandirin.
Acaba defansin gobegindeki Karim Saidi veya Diallo bulunmaz hint kumaslarimi? Yani bu duzeyde kadromuzda hicmi yerli futbolcularimiz yok? En azinda 2. ligde dahi bunlardan daha kaliteli futbolcular olduguna kesinlikle inaniyorum? Eger yoksa ‘Vay Halimize’…
Peki, Karim Saidi veya Diallo bu kadar bariz hata yapiyor ve bu onemli maclarda takimin maglup olamasina sebep oluyorsa, neden bu kadar tolerans ve hosgoru taniniyor, neden yerlerine forma sansi bulamayan, yedek kalan veya kadroya dahi giremeyen yerli futbolcularla yerleri doldurulmuyor?
Rakibi onde karsilayacak on libero hususuna gelince,,, bu gorev Sylla aittir. Ayni dusuncelerim onun icinde gecelidir. Sylla diyince, adamin aklina bir soru geliyor, “Ayhan’in attigi golde neredeydin, orada rakibini kapatmak, pres yapmak, rakibini hirpalamak, rakibi issirmak On Libero olarak senin gorevin degilmiydi, degerli yabanci futbolcumuz Sylla?”. Veya sizce Devran veya Sezer bu mevkiide ondan cok daha iyi oynayamazmi. Cevap: hemde fazlasiyla, ama olar yabanci degiller…
Geleim Omer, Ugur, vs gibi futbolculara,,, kalitelerini sanirim kimse tartisamaz. Peki kac kez sans buldular. Sizce yukarida belirtigim sebeplerden dolayi onumuzdeki sene kalirlarmi ve kalmazlar ise haksizlarmi?
Son olarak ozetleyim,,, ben yabanci futbolculara karsi degilim, ancak kaliteli olmali, yerli futbolcularimizdan en azindan bir gomlek ustun olmali. Aksi taktirde en azindan kendi kotumu tercih ederim.
Dilerim simdi kendimi daha iyi ifade edebilmisimdir.
Saygilarimla,
|