ATATÜRK’E HAYRANIM
Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili "Atatürk hayranıyım" dedi.
Sivassporumuzda iki sezondur top oynayan ve Sivaslıların gönlünde taht kuran Balili, boş zamanlarında Atatürk ile ilgili kitapları okuduğunu ve Türkiye hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.
Hakkında çok konuşuldu, oynadığı futbolu ile alkışlandı, İsrailli olduğu için özellikle gol attığı takımların sporcuları ve taraftarları tarafından hakaretlere maruz kaldı. Sevindi arkadaşları ile sevincini paylaştı, hakaretler ve küfürler sonucunda üzüldü ama kimseye bu üzüntüsünü belli etmedi. Tek bir hedefi vardı, formasını giydiği takımın başarısına ortak olmak. Tek bir amacı vardı o da çok sevdiği Türkiye ve özellikle çok sevdiği Sivasspor yöneticileri ve taraftarları uğruna Türklüğü seçmek. O da kararını verdi. Balili Türk olmak için beklemeye başladı.
Ve Pini Felix Balili Türk olma yolunda müracatını yapıp beklemeye başlarken, diğer taraftan da Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımak içinde çaba sarf ediyor.
ATATÜRK’E HAYRANIM
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlığını her zaman dile getiren Pini Felix Balili “ Bir ülkenin kurtuluşunu ve kuruluşunu hazırlayan önemli bir lideri okumak ve onu anlamak beni mutlu ediyor. Boş zamanlarımda Atatürk ile ilgili kitapları okuyorum ve Türkiye hakkında bilgi sahibi oluyorum “ dedi
Türkiye’ye ilk geldiği zaman Atatürk’ün fotoğraf ve anıtını her yerde gördüğünü ve o zaman Türkiye için Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli olduğuna karar verdiğini dile getiren Balili “ Her ülkenin bir kahramanı vardır ama Türkiye için Mustafa Kemal Atatürk çok önemli.”dedi
TÜRK HALKI LİDERİ İLE GURUR DUYMALI
Atatürk Sevgisinin kendisinde özel bir yeri olduğunu da sözlerine ekleyen Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili “Türk halkı lideri ile her zaman gurur duymalı. Bir ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda önder olan Mustafa Kemal Atatürk ile Türk halkı her zaman gurur duymalı. Ben Atatürk’ü, Türkiye için yaptıklarını okuyorum, muhteşem bir kişiymiş Atatürk” dedi
MÜZEYİ ZİYARET ETTİ
Atatürk hayranı olduğunu her zaman dile getiren Balili, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesini ziyaret etti. Atatürk’ün sesinden 10.yıl nutkunu dinledi ve kongre salonunda bulunan kürsiye çıkarak Atatürk sevgisini yineledi. Kongre salonunda bulunan Atatürk kitaplarını da inceleyen Balili, evinde bulunan kitaplığının bir bölümünü Atatürk kitaplarının süslediğini de sözlerine ekledi
|