-->: Ünal Karaman'dan Sivasspor'a....
Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ilk yarının lideri Sivasspor'a seslendi...
8.1.2008
Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ilk yarının lideri Sivasspor’a seslendi: Onlarla gurur duyuyoruz. Her Anadolu insanı gibi ben de şampiyon olmalarını istiyorum.
Ünal Karaman, 16 yaşında Konya’dan ayrıldı ve neredeyse çocukken gurbete çıktığı memleketine şimdi teknik direktör olarak döndü. “Stada 50 metre mesafede otururdum” diyor Karaman... Ve devam ediyor.
Milli Takım’dayken, Sivasspor dahil bir çok Anadolu takımından teklif almama rağmen, memleketimin takımı Konyaspor’dan teklif gelince hemen kabul ettim.
‘İyi işler yaptık’
Aslında, geldiğimizde tablo hiç de hoş değildi. 16. sırada ve 4 puanlı bir Konyaspor vardı. Ve bunun üzerine 21 puan ekledik. Önce 3 puan parolasıyla işe başladık. Üzerine ölü toprağı serpilmiş, umutsuzluğun kol gezdiği, ‘Nasıl olsa bu takım düşer’ söylentilerinin dolaştığı ve Türkiye Kupası’ndan elenmiş bir Konyaspor’la karşılaştım.
‘Alternatifli kadro’
Öncelikle negatif durumu, pozitife çevirmek için işe başladık. Konya kökenli arkadaşlardan kurulu bir teknik heyet oluşturduk. Gelinen nokta, tabii ki sezon başına göre iyi. Ama bugün Kayserispor dahil, herkes ateş çemberinin içinde. Sarıyer ve Manisa örnekleri hala hafızalarda. Benim gönlüm, forma rekabetinden yana. 11 oyuncunun yanına bir 11 daha ekleyip, alternatifli ve taktiksel anlamda değişken bir takım oluşturmak amacındayım. Takımdan iyi verim alabiliyorum. Yükselişimiz sürecek, hedefimiz Avrupa Kupaları’na katılmak.
‘Can Arat çok önemli’
Transferde Fenerbahçe’den Can Arat’ı istedik. Bu konuda haber bekliyoruz. Aslında Can’ı kiralık olarak değil, en az 1,5 yıllık istiyorum. Çünkü, Can yeni sezona hazırlanma döneminde benim için çok önemli bir oyuncu olacak. İnşallah transfer gerçekleşir.
‘İlk hedef Beşiktaş’
İkinci yarıda 8 maçımız içeride ve bunların 4’ü büyük takımlarla. Alınacak sonuçlar, bizim hedeflerimiz açısından belirleyici olacak. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var. Ligin ikinci yarısına kazanarak başlamak istiyoruz. Stratejimiz, her hafta ileriye doğru bir adım atmak.
‘Sivas’la gurur duyuyorum’
Açıkça söylemek gerekirse Sivasspor’la gurur duyuyorum. Gerçekten hem Başkan Mecnun Odyakmaz, hem de Bülent Uygun gönlümün aktığı insanlar. İnşallah ikinci yarıda ‘olmaz’ denileni yaparlar. Bütün temennimiz onların başarılı olması. Her Anadolu insanı gibi ben de Sivasspor’un şampiyon olmasını isterim.
Tunç KAYACI
Belediye darbesi: 0-2Konyaspor, Antalya’da düzenlenen Metin Oktay Futbol Turnuvası’nın final maçında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Rakibi karşısında fazla etkili bir oyun ortaya koyamayan Yeşil-Beyazlı takım, 20. dakikada Efe’nin golüyle 1-0 yenik duruma düştü. 45’te Erman’ın penaltı golüne de engel olamayan Konyaspor, sahadan mağlubiyetle ayrılırken, turnuvada ikinci oldu. Side’deki Emirhan Spor Tesisleri’nde oynanan maçın sonunda şampiyonluğu elde eden Büyükşehir Belediye ise kupaya ulaştı.
‘Fenerbahçe bizi oyalıyor’
Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Can Arat transferi konusunda Fenerbahçe’nin kendilerini oyaladığını ifade etti. Konuyla ilgili cuma gününe kadar haber beklediklerini söyleyen Dağlı, “31 Ocak’a kadar verilecek kesin kararı beklemekte ısrarlıyız. Stopere mutlaka transfer yapmamız gerekiyor. Tabi alternatif isimler de elimizde mevcut. Can Arat transferi gerçekleşmezse, yerine gelecek oyuncu büyük ihtimalle yabancı olacak” dedi.
Kale sorunu çözülüyor
Yeşil-Beyazlılar’ın, Sırp kaleci Damir Kahriman ile görüşmelere başladığı bildirildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Sırbistan 1.Lig takımlarından FK Vojvodina’nın kalecilerinden Damir Kahriman’ın Antalya kampına katıldığı ve sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 23 yaşındaki kalecinin, ülkesinin U-21 Milli Takımı’nın da kalesini koruduğu kaydedildi.
|