Cevap: Maçı değerlendirelim...
maça gelen taraftarların heyecanla beklediği bir maçtı İBB maçı, maçın ilk düdüğü ile bir önceki haftada oynanan BJK maçının ikinci yarsındaki Sivas sporu seyredecek olmanın heyecanı ile pür dikkat maça odaklanmıştı, ama oyun başlar başlamaz fazla değil bir kaç pas ile ceza alanımıza girdiler, sonra ilk psoizyonlarını buldular ondan sonra biz orta alanı geçmeden top kaybı ile defansın hatası sonrasında ilk gol, dakika 3.sonra stadda bir sessizlik, sanki ölü toprağı atılmış herkesin üzerine, ilk golden sonra takım dirilir dedik, peşindne yine aynı hatalar ve aynı oyunccu hataları ile 2.golü yedik, peşinden 3, peşinden 4.goller geldi.dakika daha 30 iken maç bitmişti sanki,sanki 4-0 önce olan İBB değil de Sivasmış gibi bizim oyuncular başıboş dolaştılar sahada, İBB 4-0 yenikmiş gibi sürekli atağa çıktı, eğer becerikli olsalardı sanırım maç rahat bir 8-0 biterdi.Şimdi sormazlar mı bu oyunculara neden yenidliniz, ya da yenildiniz de neden mücadele etmediniz?genç Ziya dışında canını dişine takan kimse oynamadı neden?takımını 90 dakika savunan taraftar gurubu bile 30.dakikadan sonra sustu, onlar da şok olmuştu, nasıl olmasınlarki?tezahüratı gerektirecek bir canlanma yoktu sahadaki ruhsuz oynayan oyuncularımızda.yazık oldu, gerçekten maça büyük bir heyecanla gelmişken bu heyecan hayal kırıklığı ile üzüntüye ve hayalperestliğe dönüşmüşken ne yapacağımızı bilmeden stadı boşalmanın vermiş olduğu stresi herkes yaşadı.burada şunu önemle söylemek istiyorum;oyuncular çok kötüydü, bunu herkes gördü, ama tasvip edilmeyecek bir şey vardı, bazı kişilerin oyunculara ana avrat küfür etmeleri,zaten staddan çıt çıkmıyordu, seyircinin her tepkisini futbolcuların tümü işitiyordu, birde bunların anasına avratına küfür edilmesi bir insan olarak naçizane beni çok utandırdı.50-60 yaşındaki bir adam sürekli 90 dakika hakeme, rakip oyunculardan tum ve i.akına, bizim oyunculardan akın, sedat ve diğer bazı oyunculara ağıza alınmayacak laflar etmesinden utandım.bu mu insan onuru?biz taraftar olarak büyüklüğümüz gösterdik, rakipi alkışladık.ama içimizde taraftar olmayanlar ağızlarına almayı çok sevdikleri belden aşağı şeyleri sürekli oyunculara söylediler, bundan utanmadılar mı diyecem ama yok.oyuncular kötü oynayabilir yenilebilirler de ama onların etik değerlerine (analarına, karılarına, çocuklarına ve diğer değerleirne) hakaret etme hakkını hiç kimse vermez,empati kuralım ve ona göre değerlendirelim bu konuyu.takım yenikken bile destek sağlasak ne kaybederdik, bursa mancestırdan 3 gol yedi ama taraftar bursa lehine tezahüratlarına devam etti.süper ligde süper olamanın ya da taraftar olmanın en önemli ilkesi sanırım iyi ve kötü günde heryerde takımına sahip çıkmaktır.benim bu yorumumu farklı algılayanlar olabilir ama ben objektif olarak gördüklerimi değerlendirdim, bir insan olarak da görmek istemediklerimi dile getirdim, kimseyi eleştirmedim. bunun bilinmesi öenmli bir husustur....