Hareket başladı
2011-05-17

Abdullah YİĞİT
Tamda istediğim gibi oldu. Haftalar öncesinden “ Sivasspor inşallah kümede kalmayı garantiler, son haftaya rahat çıkar” diyordum ve çok şükür bu dileğim gerçek oldu. Bunu neden istediğimi birkaç kez açıkladım, ama kısa yine bahsetmekte yarar var. Benim için şampiyonun kim olacağının hiç önemi yok, önemli olan Sivasspor'un ve Sivas'ın kazanması. Öylede olacak gibi görünüyor. Daha şimdiden Ulusal gazetelerde çalışan arkadaşlar “ Çarşamba-Perşembe geliyorum” demeye başladılar. Pazar gününe kadar Sivas Türkiye'nin gündeminde olacak. Maddi açıdanda Sivas önemli kazançlar elde edecek gibi görünüyor. Bilet fiyatları dün açıklandı. Aslına bakarsanız az bile olmuş. Zira bu maça daha çok çevre illerden ve “içimizdeki İrlandalılar” ilgi gösterecek. Mademki Fenerbahçe'yi bu kadar seviyorlar, hatta Sivasspor'la oynadığı maçlarda bile sıkılmadan rakip tribüne gidiyorlar o zaman bunun bedeline katlanmak zorundalar. Peki, gerçekten Sivasspor'u seven, kalbi sadece Sivasspor için atanlar ne olacak?
Onların bu maç için anlayış göstereceğini düşünüyorum. Keşke imkân olsa da onlar için ayrı ve ucuz bilet tarifesi uygulansaydı, ama bu imkansız. Sakın ola hiç kimse “Sivasspor taraftarı cezalandırılıyor” gibi şeyler düşünmesin. Bu ve benzer uygulamayı diğer şehirlerde yapıyor. Örneğin, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Manisaspor-Fenerbahçe maçlarında rakip takım için sınırsız bilet verildi. Çünkü onlarında Sivasspor gibi hedefi yoktu. Bucaspor daha ligden düşmeyi garantilemeden, para kazanayım diye Trabzon ve Fenerbahçe maçlarını İzmir'deki Olimpiyat stadına aldı.
Ben hayatım boyunca İstanbul takımlarına (FB, GS ve BJK) antipati duymuşumdur. Hiç bir zaman Sivaslı birisinin bu takımlardan birini tutana hoşgörülü davranmadım, davranmamda. Ancak burada Sivasspor'un menfaati sözkonusu, gerisi beni ve Sivasspor'u ilgilendirmez.
Sürekli tekrarladığım bir düşüncemi bir kez daha tekrarlayayım. Sivasspor bu maçı kazansın, TFF'nin galibiyete vereceği yaklaşık 750 bin TL'yi kasasına koysunda kim şampiyon olursa olsun o beni bağlamaz.
Sivasspor bu maça “kendine puan lazımmış” gibi oynayacak, oynamak zorunda. Sonuç ne olur bilemem. Ama bunu mutlaka yapacak, çünkü takımın başında Türkiye'nin dürüstlük konusunda takdir ettiği Rıza hoca var. Mecnun Başkanında “Sivasspor bizim namusumuzdur” sözlerini de kimse unutmasın.
Hürdoğan