Dinle beni Hilmi Bey!
Dinle beni Hilmi Bey!
Geçen sezon küme düşen Kasımpaşa'nın Başkanı Hilmi Öksüz bir dergiye verdiği röportajda Sivasspor'un İstanbul Büyükşehir (1-2) ,Bucaspor (0-4) ve Kasımpaşa (1-1) maçlarının iyi incelenmesini gerektiğini söylemiş. Hilmi Bey mademki kendinden emin, bende diyorumki, sadece o birkaç maç değil, Sivasspor'un oynadığı bütün maçlar tekrar incelensin. İnanın bunu çok ama çok istiyorum. Birçok maç sonrasında “ Keşke imkân olsada, bu maçın kasetini birde MHK başkanıyla izleyip, hakemin verdiği şu ters kararları sorsam ne diyecek acaba?” diye çok merak etmişimdir. Sivasspor geçen sezon hakem hatalarıyla ligin en çok puan kaybeden takımlarının başında geliyor. Bunu iş olsun diye söylemiyorum, geçen sezon özellikle Sivasspor'un canı yandığı maçları defalarca izledim. Kasımpaşa başkanı, bu üç maçı örnek vereceğine, Sivasspor'un kendi evinde oynadığı ve 1–1 kaldığı Buca maçını, Eskişehir maçını, Bursaspor'la oynadığı her iki maçı, Gaziantepspor'la yine 1-1 kalınan maçı. O maçtan sonra Markus Merk,Sivassporlu Kadir'in attığı ancak sayılmayan golü için şu yorumu yapmıştı “ Pozisyonda hiçbir şey yok,gol nizami,ama neden iptal ettiğini hakeme sormak lazım”. Sivasspor'un İstanbul'da yenildiği Galatasaray ve özelliklede Fenerbahçe maçları. Kayseri'de oynanan ve Sivasspor öndeyken, Kayserili futbolcunun Sivaslı futbolcunun sırtına çıkarak kafa vurup attığı golün verildiği maç. Yine Sivas'ta oynanan ve maçın 14. dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen Sivas'ın 1-0 yendiği Konya maçı. Eğer o maçta hakem Abdullah Yılmaz dürüst bir maç yönetseydi, ne Sivas 10 kişi kalır, nede o kadar zorlanırdı.
Maçın neredeyse tamamını rakibinden bir kişi fazla oynayan Konya yeniliyor sonrada çıkıp “ Biz düşmeyi hak etmedik” diyor.
Kasımpaşa Başkanın “dikkatle incelensin” dediği Sivas'taki 1-1'lik maçı çok iyi hatırlıyorum. 83'te Kasımpaşa önce geçti,89'da Erman skoru 1–1 yaptı. Eğer o maçta Sivas lehine hakemlerle ilgili bir durum olsaydı, acaba 83'te gol atabilir miydiniz? Sivas maçından önceki haftalarda bile yöneticileriniz (beklide siz) küme düştüğünüzü kabul eden açıklamalar yapmadınız mı?
Burada bütün dert dava şu; Nasıl olsa ortalık toz duman! Acaba bu kaos ortamından kendimize bir menfaatimiz olur mu? İşin özü ve özeti budur!
Kasımpaşa Başkanı Hikmet Öksüz'e son sözüm şu olacak. Eğer gerçekten samimi isen, yayıncı kuruluştan tüm maçların kasetini al ve özellikle Sivasspor'un maçlarını dikkatle bir izle. Yukarıda adını belirttiğim maçları özellikle izle. O zaman göreceksin, kim gerçekten mağdur edilmiş, kim kollanmış!
Ayrıca durumdan vazife çıkarmak spor adamına da yakışmaz!
Abdullah YİĞİT/Hürdoğan